KEOP

„Hollóháza közvilágításának korszerűsítése

LED lámpatestek alkalmazásával”

KEOP-5.5.0/K/14-2014-0065

 

Kedvezményezett: HollóházaKözség Önkormányzata

Projekt összköltsége az elnyert támogatás összege: 10 902 823 Ft

Projekt támogatás tartalma: 100%

 

Júniusban kezdődnek a közvilágítás korszerűsítésével kapcsolatos munkálatok Hollóházán, amelyre a település önkormányzata a Széchenyi 2020 – Környezeti és Energia Operatív Program keretében benyújtott pályázattal nyert közel11 Millió Ft-os vissza nem térítendő európai uniós támogatást.

A projekt során Hollóházaközségközvilágítási hálózatának korszerűsítése valósul meg.A projekt célja a fényforrások korszerűbb fényforrásokra történő cseréje, a közvilágítási költségek csökkentése érdekében, ezért kicserélésre kerülnek a közvilágításban alkalmazott hagyományos kompaktlámpák a korszerű LED-es lámpatestekre.

A közvilágítás biztosítása az önkormányzatokra vonatkozó törvény értelmében az önkormányzat alapfeladatai közé tartozik. A köz- és térvilágítás az önkormányzat illetékességi területén élők, az átmenetileg itt tartózkodók, a városon áthaladó járművek utasai, illetve a kerékpározók és a gyalogosok életkörülményeit jelentősen befolyásolják. Ez az a terület, ahol keresztezi egymást a gépjármű és a gyalogos forgalom, ezért a megfelelő közvilágítás biztosítása nélkül elkerülhetetlen a biztonságos közúti közlekedés, a közbiztonság, amelyek minősége alapvetően befolyásolja az itt élők és az itt álhaladók közérzetét. Ezért vált elkerülhetetlenné a régi, elavult közvilágítási hálózat modernizálása, korszerűbbé és energiahatékonyabbá tétele.

 A beruházás eredményeképpen az érintett közvilágítási hálózat felvett teljesítményemajdnem felére csökken, ami bruttó 731 ezer forintos megtakarítást jelent az önkormányzat számára.

Mindezek mellett a megvalósítás során fontos szempont a környezettudatosság és a lakosság ösztönzése az energiahatékonyság fontosságára, a projekt eredményeképpen ugyanis jelentős mértékben csökken az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása.

 A kivitelezési munkák előre láthatólag augusztus végén fejeződnek majd be, kérjük a Tisztelt Lakosok szíves megértését az esetleges közvilágítás kimaradásokkal kapcsolatban.

 


Megszakítás