Településrekonstrukció Hollóházán

Kategória: Project-EMOP


ÚJ UTAK HOLLÓHÁZÁN

BEFEJEZŐDÖTT három önkormányzati utca teljes körű felújítása és így a település csapadékvíz-elvezetésének megoldása, illetve árvíztől való védettsége Hollóházán.
A település önkormányzata Európai Uniós és állami támogatásból valósította meg a Kossuth, a Májushegy és a Rákóczi utcák felújítását a 2010.május-júniusi rendkívüli esőzések okozta csapadékvíz-elvezetési problémák megoldása, a későbbi veszélyhelyzetek megelőzése, a biztonságosabb település megteremtése érdekében.
Új csapadékvíz-elvezető rendszer épült ki, elkészült az utak alapozásának megerősítése, új útpadkák, járdák kiépítése és mindhárom aszfaltozása is.
A három érintett utca közül a Májushegy utca fejlesztése különösen fontos volt, hiszen az ott megvalósult rekonstrukció nem csak az esőzés káros hatásait küszöböli ki, hanem az utca megcsúszásának veszélyét is korlátozza.
A projekt eredményeként a településen meglévő közszolgáltatások (Pl.: Polgármesteri Hivatal, Posta, Orvosi Rendelő, Óvoda és Általános Iskola) elérhetősége és megközelíthetősége jobbá és biztonságosabbá vált.
A vízelvezetés problémáját megoldó projekt megvalósítása a település lakossága számára meghatározó jelentőségű volt.

2012.04.02

Három önkormányzati utca teljes körű felújítása és így a település csapadékvíz-elvezetésének megoldása, illetve árvíztől való védettsége valósul meg a Hollóháza Község Önkormányzata által benyújtott ÉMOP- 3.1.2/E-11-2011-0118 számú pályázat keretében sikeresen elnyert Európai Uniós és állami támogatás eredményeként.

A 2012.március 19-én elindult projekt alapvető célja a 2010.május-júniusi rendkívüli esőzések okozta csapadékvíz-elvezetési problémák megoldása, három önkormányzati útban keletkezett károk fejlesztéssel egybekötött helyreállítása a későbbi veszélyhelyzetek megelőzése, a biztonságosabb település megteremtése érdekében.

A Kossuth, a Májushegy és a Rákóczi utcákban ezért új csapadékvíz-elvezető rendszer épül ki, elkészül az utak alapozásának megerősítése, új útpadkák, járdák kiépítése és mindhárom aszfaltozása is. A három érintett utca közül a Májushegy utca fejlesztése különösen fontos, hiszen az ott megvalósuló rekonstrukció nem csak az esőzés káros hatásait küszöböli ki, hanem az utca megcsúszásának veszélyét is korlátozza.

A projekt megvalósulása eredményeként a településen meglévő közszolgáltatások (Pl.: Polgármesteri Hivatal, Posta, Orvosi Rendelő, Óvoda és Általános Iskola) elérhetősége és megközelíthetősége jobbá és biztonságossabbá válik. Az érintett utcákban élő és veszélyeztetett lakosság száma: 550 fő. A vízelvezetés problémáját komplex módon megoldó projekt megvalósítása a település lakossága számára ezért is meghatározó jelentőségű.

A megvalósuló beruházás összértéke 78.947.369,- Ft, melyhez 95%-os, 75.000.000,- Ft támogatást nyert el a település önkormányzata.

 

Kapcsolat, bővebb információ:

KOLESZÁR SÁNDOR, polgármester

Hollóháza Község Önkormányzata

3999 Hollóháza, Szent László út 15.

Tel.: +36-47/505-420

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

 

erfa.jpg
Copyright 2012 FOCUS-Trió Bt                                                                                                                                                                                                                             Webhosting:MikroSysNet Kft